Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 25'
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ρύζι Καρολίνα
400 γρ. σπαράγγια
1500 ml ζωμό λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο SPARTA LEMON
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λάιμ
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τον ζωμό λαχανικών να βράσει. Ρίχνω το ρύζι και μαγειρεύω για 20 λεπτά.
Παράλληλα, καθαρίζω τα σπαράγγια και κόβω τα πολύ χοντρά και σκληρά κοτσάνια τους. Βάζω το μισό ελαιόλαδο με λεμόνι σε ένα μεγάλο γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα σπαράγγια και τα σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνω.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω το ρύζι απευθείας από την κατσαρόλα στο γουόκ. Προσθέτω τα ξύσματα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακινώ το γουόκ να ανακατευτούν καλά και αδειάζω το πιλάφι σε μεγάλη πιατέλα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με λεμόνι και πασπαλίζω με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.